maandag 28 november 2011

Cosmetische termen, wat betekenen ze?

De verpakkingen van cosmeticaproducten staan vol met allerlei termen, erg mooi dat het vermeld staat.. maar? Wat betekend dan pH-neutraal, hydraterend en dermatalogisch getest? Ik vroeg het me af, en heb hierover informatie gezocht via internet!


Niet comedogeen
Comedonen zijn mee-eters, deze onstaan door dat poriën verstopt raken. Niet comedogeen betekend dat het product de poriën niet verstopt. Hierdoor heb je minder kans op mee-eters / puistjes.

Ongeparfumeerd
Er zijn parfums toegevoegd aan het product. Dit betekend niet dat het product reukloos is, het kan van zichzelf ook een geurtje hebben. Sommige mensen gebruiken ongeparfumeerde stoffen, omdat zij allergisch zijn voor de toegevoegde geuren.

Hypoallergeen
De stofffen en materialen in het product brengen slechts een minimaal risico met zich meevan een allergische reactie.

Allergene stoffen
Allergenen zijn natuurlijke, kunstmatige en chemische stoffen, die allegische reacties kunnen veroorzaken zoals hooikoorts, astma of huidreacties.

Hydraterend
staat voor vochregulerend. Door het gebruik van een hydraterende créme voorkom je uitdroging van je huid. Het stimuleert de vocht opname van de huid.

Conserveringsmiddelen
Stoffen die zorgen dat een product langer houdbaar blijft. Dit word vaak aan cosmetische producten toegevoegd omdat ze bacterieremmend en schimmeldodend werken. Het verlengt de houdbaarheid van de make-up.

Dermatologisch getest
Voordat een product op de markt komt, worden er vaak proeven gedaan op vrijwilligers. Zo kan worden uitgesloten dat het product overmmatig irriterend is. Om aan te geven dat dit product getest is geven fabrikanten de term 'Dermatologisch getest' aan op hun product. Dit zegt echter niks over de resultaten van de test!

pH- neutraal
Het vetlaagje op de huid geeft een bepaalde zuurgraad die voorkomt dat schimmels en bacteriën de huid doordringen. Als een product pH-neutraal is, dan wil dat zeggen dat het product dezelfde pH waarde heeft als de huid. Dit zorgt dat de pH waarde niet word aangetast en haar beschermende functie behoudt.




Heb je nog meer termen waar je bepaalde vragen over hebt?
Stel ze me gerust, je kan zelf natuurlijk ook gaan googlen, maar ik help je graag!




Bron: www.gezondheidsnet.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten